Preskočiť na hlavný obsah

Ako jednoducho vymeniť tlmiče v práčke: Návod na výmenu tlmičov a zlepšenie výkonu práčky

Tu je postup na výmenu tlmičov v práčke:

Náradie:

Skrutkovač
Sady bitov
Kliešte
Handra

Postup:

1. Bezpečnostné opatrenia: Pred začatím akejkoľvek práce na práčke si vypnite kábel na elektrinu - odpojte ju od zdroja napájania.
2. Prístup k tlmičom: Akonáhle je práčka vypnutá a odpojená od zdroja napájania, musíte získať prístup k tlmičom. Podľa značky a modelu práčky môže byť potrebné odstrániť zadný panel, predný panel alebo vrchný kryt. Skontrolujte servisný manuál, aby ste zistili, ktorý krok je pre vašu konkrétnu práčku potrebný.
3. Odstránenie starých tlmičov: Akonáhle máte prístup k tlmičom, použite skrutkovač a kliešte na odstránenie držiakov - starých tlmičov. Skontrolujte, ako sú staré tlmiče pripojené, aby ste vedeli, aké nástroje potrebujete.
4. Vloženie nových tlmičov: Po odstránení starých tlmičov môžete vložiť nové tlmiče. Uistite sa, že nové tlmiče sú rovnakého typu ako tie, ktoré ste odstránili. Skontrolujte tiež, či sú nové tlmiče správne orientované a zapasujú do všetkých držiakov.
5. Skontrolujte práčku: Keď sú nové tlmiče na svojom mieste, skontrolujte, či sú správne umiestnené a či sú všetky skrutky a držiaky pevne upevnené. Skontrolujte tiež, či sú všetky súčasti vrátené na svoje miesta.
6. Znova pripojte práčku: Keď ste skontrolovali, že všetko je v poriadku, môžete znovu pripojiť práčku k zdroju napájania. Znova spustite práčku a skontrolujte, či sa teraz správa lepšie.

To je postup na výmenu tlmičov v práčke. Buďte opatrní, aby ste dodržiavali všetky bezpečnostné opatrenia a pokyny v návode na obsluhu vašej práčky.

Ako zistiť, či sú tlmiče v práčke opotrebované

Zlé tlmiče v práčke môžu spôsobiť rôzne problémy, ktoré môžu byť zreteľné aj počuteľné. Tu sú niektoré z prejavov, ktoré môžu naznačovať, že tlmiče v práčke treba vymeniť:

Hluk: Jeden z najčastejších prejavov zlých tlmičov je nadmerný hluk, ktorý sa môže počuť počas pracovného cyklu práčky. Môže to byť hlučné búchanie, kovový zvuk alebo dokonca vŕzganie.

Vibrácie: Ak tlmiče v práčke nefungujú správne, môže sa počas práce vyskytnúť výrazné vibrácie a kmitanie. Toto môže spôsobiť, že práčka sa pohybuje po miestnosti alebo dokonca spadne z podstavca.

Nevyvážená práčka: Ak sa práčka počas prania neustále rozbieha alebo sa neustále zastavuje a zaháňa, to môže byť príznakom zlých tlmičov. Tlmiče pomáhajú udržať práčku v rovnováhe a ak nefungujú správne, môže sa práčka ťažko udržiavať v rovnováhe.

Opotrebené ložiská: Ak sú tlmiče v práčke opotrebované alebo poškodené, môžu spôsobiť nadmerné opotrebenie iných súčastí, ako napríklad ložiská. Ak počujete počas práce práčky chrastenie, vrčanie alebo cvakanie, môže to byť prejavom poškodených tlmičov.

Poškodenie práčky: Ak tlmiče v práčke nefungujú správne, môže to viesť k poškodeniu iných častí práčky. Napríklad, ak sa práčka pri každom praní príliš veľa pohybuje, môže sa poškodiť hadica, kabeláž alebo iné súčasti.

Ak si všimnete niektorý z týchto príznakov, môže to byť prejavom toho, že je čas vymeniť tlmiče v práčke. Ak nie ste istí, mali by ste sa obrátiť na odborníka na opravu práčok.

Koľko stoja tlmiče práčky a kde ich kúpiť

Pretože rôzne značky a ich modely používajú rôzne typy tlmičov, náklady na výmenu tlmičov pre práčky sa samozrejme líšia podľa konkrétnej značky a modelu. Náklady na nové tlmiče do práčok sa často môžu pohybovať od cca 8 € pri jednoduchších modeloch až po 50 € a viac za originálne varianty alebo tlmiče vyššej kvality. Náklady na tlmiče sa môžu líšiť aj v závislosti od toho, či sú ponúkané ako celé originálne balenia alebo samostatne.

Na Slovensku ponúkajú nové tlmiče do práčok špecializované predajne, ktoré poskytujú náhradné diely na domáce spotrebiče. Nové tlmiče pre práčky je možné objednať aj online u internetových predajcov. niektoré zo slovenských obchodov, ktoré predávajú tlmiče pre práčky sú napríklad Teleso.sk, Trust-sk.eu.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Náhradné diely na práčky, sporáky, rúry značiek Whirlpool, Ardo, Eurotech, Beko...

Na e-shope  TELESO.SK  nájdete všetky bežne menené diely.  Doručenie  je jedno z najrýchlejších na Slovensku, takmer 100% objednávok sú odosielané hneď, ako je to možné. Zostáva sa už len spoľahnúť na doručovacie spoločnosti. Väčšina zásielok posielaná cez expres kuriéra Slovenskej pošty je nasledujúci pracovný deň aj doručená. Výber náhradného dielu Neviete, ktorý náhradný diel potrebujete? Poraďte sa, prípadne vyhľadajte množstvo možných porúch na  blogu . Možno je chyba niekde úplne inde, ako ste si mysleli. Stačí napísať a pokiaľ sa bude dať závada podľa vášho popisu identifikovať, rád poradím s opravou či výberom správneho dielu. Kvalita a cena dodávaných dielov Mnoho slovenských predajcov uprednostňujú čo najnižšiu cenu, preto vám vedia ponúknuť často len čínske náhrady či iné napodobeniny pod neznámou značkou svetového výrobcu  (aj Čína je svetový výrobca...) Trust  - to je značka overenej kvality, uprednostňujem originálne diely a overených európskych výrobcov. Samozrejme nájde

Náhradné diely na bojler - ohrievacie teleso, špirála

Ohrievacie teleso na bojler 1750 W Ohrievacie teleso na bojler 1750 W .. 15.50 € Špirála na bojler 1350 W Špirála na bojler 1350 W .. 18.00 € Ohrievacie teleso na bojler 2000 W 5106/6 Ohrievacie teleso na bojler 2000 W 5106/6 .. 17.20 € Topné teleso bojlera 2000 W 5106/3 Topné teleso bojlera 2000 W 5106/3 .. A ešte lepšie ceny - ohrievacie teleso na www.teleso.sk Na stránkach nájdete množstvo špirál a ostatných dielov do bojlera - ohrievača vody. Doručenie je naozaj rýchle, už na druhý pracovný deň môžete mať diely doma. Ak si neviete dať rady s bojlerom, kľudne sa poraďte. Na stránke nájdete aj online chat, kde vám zodpoviem na prípadné otázky ohľadom dielov. Ďalšie informácie si môžete vyhľadať aj na tomto blogu, napríklad ohľadom fungovania anódovej tyče som to zhrnul v tomto článku:  Ako funguje anódová - horčíková tyč v ohrievači vody

Programátor Whirlpool AWT, AWE, AWO nefunguje, nesvieti, nejde

Jedna z najčastejších porúch programátora práčky Whirlpool je, že zhasne a už ani nezasvieti, program sa nedá navoliť. Ide o programátory "domino" a "wave" práčky Whirlpool AWT, AWE, AWO, AWS, AWO/D Oprava nie je jednoduchá, ale dá sa to, za cenu 34 eur vrátane poštovného behom jedného až dvoch dní. Opravu stačí dohodnúť na telefónnom čísle 0904 459 735 alebo na e-mailom oprava@oprava.eu. Kontakt nájdete na www.trust-sk.eu. Ďalšie podrobnosti nájdete aj na adrese www.teleso.sk/oprava-programatora-pracky-whirlpool